Mogelijkheden met stuc

De nieuwe trend is Frescolori die de wanden en plafonds een beton-achtige uitstralingen geven. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in glad pleisterwerk, sierpleister en spachtelputz. Maar er bestaan nog tal van andere afwerkingsmogelijkheden met stuc. Ze worden hieronder kort toegelicht, voor de overige afwerkingsmogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.
U kunt ook enkele voorbeelden uit de praktijk bekijken.

Frescolori (betonlook)

Frescolori is een wandafwerking met vele mogelijkheden voor uw badkamer, keuken en leefruimte. Frescolori kunnen wij waterdicht maken zodat het zelfs in de douchehoek te gebruiken is.
Ook de combinatie Frescolori en tegels is oneindig. Kortom, wonen in zijn mooiste vorm.
Frescolori is bovendien in vrijwel alle kleuren te verkrijgen.
Meer informatie over deze trend.


Glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk is een eenlaags bewerking met gips, alleen geschikt voor binnenshuis, met een dikte die varieërt van 2 mm tot 20 mm. Glad pleisterwerk wordt veelal gebruikt om metselwerk of oude stuclagen glad te krijgen. Nadat de wanden en/of plafonds glad gemaakt zijn, wordt voor de afwerking meestal voor een sauswerk gekozen.

Sierpleister

Een andere afwerkmethode is sierpleister. Sierpleister bestaat uit steentjes van ongeveer 2 mm die zorgen voor een egale korrelige structuur die al dan niet in wit of in kleur kan worden aangebracht. Sierpleister kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is al ongeveer 40 jaar het meest degelijke product voor afwerking van wanden.

Spachtelputz

Spachtelputz is een kunstharsdispersie met een mineraal gebonden korrel in verschillende diktes, variërend van 1,5 mm tot 3 mm. Het woord dispersie is afgeleid van dispergeren, wat fijn verdelen in vloeistof betekent. De vloeistof die gebruikt wordt is meestal water, waarin de kleine deeltjes kunsthars fijn worden verdeeld door snel te mengen. Met behulp van emulgatoren en hulpstoffen, blijven de deeltjes zweven. De voordelen van kunstharsspecie ten opzichte van de traditionele species zijn onder andere een goede hechting en beperkte krimp.